Yrityshistoria

Rakennuttajatoimisto Rantatupa Oy

Yrityksen historia

 

Yritys aloitti toimintansa vuonna 1991 nimellä Rakennuttajatoimisto Matti Rantatupa Oy, perustajanaan Matti Rantatupa. Vuodesta 2008 yritys on toiminut nimellä Rakennuttajatoimisto Rantatupa Oy. Vuonna 2009 tapahtuneen sukupolvenvaihdon jälkeen perheyrityksen toimintaa ovat jatkaneet Pasi ja Petri Rantatupa.

1991
Matti Rantatupa perustaa Rakennuttajatoimisto Matti Rantatupa Oy:n. Työt sisältävät hotelli- ja ravintolarakennusten uudis- ja peruskorjauskohteita.

1994
Petri Rantatupa valmistuu Kotkan teknillisen oppilaitoksen talonrakennustekniikan linjalta insinööriksi ja astuu Rakennuttajatoimisto Matti Rantatupa Oy:n palvelukseen

1998
Rakennuttamis- ja työnvalvontakohteet ovat matkalla muuttuneet hotelli- ja ravintolakohteista liike-, asuinrakennus- ja liikenneterminaalirakennuksiin.

2004
Pasi Rantatupa valmistuu Hämeenlinnan Ammattikorkeakoulusta rakennustekniikan linjalta insinööriksi ja astuu Rakennuttajatoimisto Matti Rantatupa Oy:n palvelukseen

2008
Yrityksen nimi muutetaan Rakennuttajatoimisto Rantatupa Oy:ksi.

2010
Sukupolven vaihdoksen jälkeen yrittäjinä jatkavat Petri ja Pasi Rantatupa.

 

2012
Rakennuttamis– ja työnvalvontakohteina olivat  kaupunkien ja kuntien julkiset rakennukset (päiväkodit, koulut ja palvelutalot), uudet kerrostalot, kerrostalojen täydelliset peruskorjaukset, kerrostalojen linjasaneeraukset (julkisivut ja LVIS - saneeraukset) sekä vakuutusyhtiöiden asiantuntijatehtävät.

 

2015
Rakennuttamis– ja työnvalvontakohteina ovat Lahden kaupungin useat kokoluokan 60...200 asukaspaikan palvelutalot, kerrostalohankkeet ja peruskorjaukset. Lahden Tilakeskuksen kouluhankkeet Lyseon koulu, Jalkarannan Monitoimitalo ja Liipolan Monitoimitalo. Kerrostalo– ja rivitalokohteet (uudisrakennukset), sekä asunto-osakeyhtiöiden linjasaneeraukset.

 

2017
Rakennuttamis– ja työnvalvontakohteina ovat olleet Hollolan kunnan uusi Heinsuon koulu, uusi Kalliolan koulu, Salpakankaan koulun laajennus, Salpakankaan Paloasema, Orimattilan kaupungin Jokivarren koulun peruskorjaus ja Myllylän koulun laajennus. Useat kerrostalojen linjasaneerauskohteet, uudet kerrostalokohteet, korjaamohalli, erinäiset peruskorjauskohteet. 

 

2018
Rakennuttamis– ja työnvalvontakohteina ovat olleet liike– ja myymälätilat esim. Burger King, Kekäle, Luhta Store, Top Sport. Peruskorjauskohteina ovat olleet taloyhtiöiden LVIS– ja julkisivusaneeraukset, taloyhtiöiden laajat peruskorjauskohteet. Koulukohteina ovat olleet Orimattilassa Jokivarren koulun peruskorjaus, Myllylän koulun laajennus ja Lahdessa Kivimaan uuden koulun rakennuttamis– ja työnvalvontatehtävät. Uudiskohteita kuluvana vuonna ovat kerrostalo– ja muiden asuinrakennusten rakennuttamis– ja työnvalvontatehtävät.

 

Puitesopimukset rakennuttamis– ja työnvalvontatehtävistä Lahden Tilakeskuksen kanssa vuosille 2015-2018.

 

Puitesopimus rakennuttamis– ja työnvalvontatehtävistä Hollolan Tilapalvelukeskuksen kanssa vuosille 2015-2018.

 

Valtakunnallinen sopimus Ultivista Oy:n ja Pohjois-Karjalan Arvopaperi Oy:n kiinteistöjen rakennuttamis– ja työnvalvontatehtävistä vuosille 2014-2018.