Yrityshistoria

Yrityksen historia

Rakennuttajatoimisto Matti Rantatupa Oy aloitti toimintansa vuonna 1991. Yrityksen perusti Matti Rantatupa. Vuonna 2008 yritys muutti nimekseen Rakennuttajatoimisto Rantatupa Oy. Vuonna 2009 tapahtuneen sukupolvenvaihdon jälkeen perheyrityksen toimintaa ovat jatkaneet Pasi Rantatupa ja Petri Rantatupa.

1991

Matti Rantatupa perusti Rakennuttajatoimisto Matti Rantatupa Oy:n.

Työt olivat hotelli- ja ravintolarakennusten uudis- ja peruskorjauskohteita.

1994
Petri Rantatupa valmistui Kotkan teknillisen oppilaitoksesta rakennusinsinööriksi

ja tuli Rakennuttajatoimisto Matti Rantatupa Oy:n töihin.

1998
Rakennuttaja- ja työnvalvontakohteet muuttuivat hotelli- ja ravintolakohteista liikekeskus-, asuinrakennus- ja terminaalirakennuksiin.

2004
Pasi Rantatupa valmistui Hämeenlinnan Ammattikorkeakoulusta rakennusinsinööriksi ja tuli Rakennuttajatoimisto Matti Rantatupa Oy:n töihin.

2008
Yrityksen nimi muutettiin Rakennuttajatoimisto Rantatupa Oy:ksi.

2010
Sukupolven vaihdoksen jälkeen yrittäjinä jatkavat Petri ja Pasi Rantatupa.

 

2012
Rakennuttaja– ja työnvalvontakohteina olivat  kaupunkien ja kuntien julkiset rakennukset (päiväkodit, koulut ja palvelutalot), uudet kerrostalot, kerrostalojen täydelliset peruskorjaukset, kerrostalojen linjasaneeraukset (julkisivut ja LVIS - saneeraukset) sekä vakuutusyhtiöiden asiantuntijatehtävät.

 

2015
Rakennuttaja– ja työnvalvontakohteina ovat Lahden kaupungin useat kokoluokan 60...200 asukaspaikan palvelutalot, kerrostalohankkeet ja peruskorjaukset. Lahden Tilakeskuksen kouluhankkeet Lyseon koulu, Jalkarannan Monitoimitalo ja Liipolan Monitoimitalo. Kerrostalo– ja rivitalokohteet (uudisrakennukset), sekä asunto-osakeyhtiöiden linjasaneeraukset.

 

2017
Rakennuttaja– ja työnvalvontakohteina ovat olleet Hollolan kunnan Heinsuon koulu, Kalliolan koulu, Salpakankaan koulun laajennus, Salpakankaan Paloasema, Orimattilan kaupungin Jokivarren koulun peruskorjaus ja Myllylän koulun laajennus. Useat kerrostalojen linjasaneerauskohteet, uudet kerrostalokohteet, korjaamohalli, erinäiset peruskorjauskohteet. 

 

2018
Rakennuttaja– ja työnvalvontakohteina ovat olleet liike– ja myymälätilat esim. Burger King, Kekäle, Luhta Store, Top Sport. Peruskorjauskohteina ovat olleet taloyhtiöiden LVIS– ja julkisivusaneeraukset, taloyhtiöiden laajat peruskorjauskohteet. Koulukohteina ovat olleet Orimattilassa Jokivarren koulun peruskorjaus, Myllylän koulun laajennus ja Lahdessa Kivimaan uuden koulun rakennuttaja-  ja työnvalvontatehtävät. Muita uudisrakennuskohteita kuluvana vuonna olivat kerrostalokohteen ja erillispientaloalueet sekä Lahden Laaksokadun uuden päiväkodin rakennuttaja– ja työnvalvontatehtävät (Paavolan kampusalue).

 

2019
Rakennuttaja– ja työnvalvontakohteina ovat alkavana vuonna liike– ja myymälätilat esim. Oma Säästöpankki, Vero Moda. Peruskorjauskohteina ovat taloyhtiöiden LVIS– ja julkisivusaneeraukset, taloyhtiöiden laajat peruskorjauskohteet. Koulukohteina ovat Orimattilassa koulujen muutos– ja peruskorjaus ja Lahdessa Kivimaan uuden koulun rakennuttaja– ja työnvalvontatehtävät. Muita uudiskohteita kuluvana vuonna ovat kerrostalokohteiden  rakennuttaja– ja työnvalvontatehtävät Laatikkotehtaankadulle Lahden Mukkulaan, erillispientaloalue Helsinkiin  ja  Lahden Laaksokadun uuden päiväkodin rakennuttaja– ja työnvalvontatehtävät (Paavolan kampusalue).

 

Puitesopimukset

Puitesopimukset rakennuttaja– ja työnvalvontatehtävistä Lahden Tilakeskuksen kanssa vuosille 2015-2019.

Puitesopimus rakennuttaja– ja työnvalvontatehtävistä Hollolan Tilapalvelukeskuksen kanssa vuosille 2015-2019.

Valtakunnallinen sopimus Ultivista Oy:n ja Pohjois-Karjalan Arvopaperi Oy:n kiinteistöjen rakennuttaja– ja työnvalvontatehtävistä vuosille 2014-2019.

 

Rakennuttajatoimisto Rantatupa Oy